Miért kell csökkenteni a napraforgó-, kukorica-, földimogyoró olajok használatát?
Mert tele vannak omega-6 zsírsavakkal, melyek nagy mennyiségben ártalmasak az emberi szervezetre.
Kutatások kimutatták, hogy az omega-6 zsírsav túlzott bevitele szív- és érrendszeri betegségek, rák, mentális betegségek kockázatát emeli.
Ezt a témát még tudnám boncolgatni, ha jobban érdekel, olvasd el Paul és Shou-Ching Janinet Tökéletes Egészség Diéta című könyvét. Meggyőző.
Na de akkor mit?
Vannak alacsony omega-6 tartalmú olajok, például a kókuszolaj, pálmaolaj, olíva olaj, kakaóvaj.
Amit kipróbáltam eddig: a kókuszolaj. Meg is győzött. Hibátlan az íze, főzéshez, sütéshez, még a kenyérbe is tökéletes.
Ezidáig volt itthon ez is, de volt itthon más étolaj is. Mától nagyon figyelek rá, hogy csak az egészségesebb olajokból legyen itthon. Ki szeretném próbálni a többit is, de kókuszolaj mindig lesz itthon. 🙂
Tőkés Renáta
Fitness edző, Pre- és posztnatális edző,
Okleveles Kangatrainer,
PreKanga és KangaBurn edző,
RTM – Rectus Training Method kidolgozója,
Foam Roller és AcuTape terapeuta,
Babahordozási tanácsadó,
Beactive Állapotos torna a személyi edzésben oktató
Kangatraining Magyarország Országos Vezető
|
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: