Még mielőtt azt mondanád, hogy BRRRRR! 🙂 előrebocsátom, hogy nem büdös, nem leszel tőle fokhagymaszagú.
Az alkatrészek dicsérete minden elfogultság nélkül:
CITROM:
- Nagyszerű értisztító.
- A magas a vitamintartalma, (A és C vitamin) segít megelőzni a megfázásos betegségeket.
- Emellett nagyszerű antioxidáns is, amely megköti a szabad gyököket és méregtelenít is.
- A dohányosoknak is javallott, hiszen ezáltal kevésbé sérülnek az erek falai.
- Cukorbetegek is fogyaszthatják.
FOKHAGYMA: (Csakis a magyar fokhagyma jó! 8x annyi hatóanyag van benne, mint a kínaiban.)
- Leginkább természetes antibakteriális hatásáról ismert.
- Többek között A-, B-, B2- vitaminok, kolin, jód is megtalálható a hagymájában,
- Tartalmaz természetes antibiotikumot is, ez az alicin.
- Gombaölő hatása is hatékony.
- Újabban ismét kezdték használni antibiotikumként, miután egyes vírustörzsek ellenállóak lettek a szintetikus antibiotikumokkal szemben.
Ezt két csodanövényt fogjuk összekutyurászni!
Hozzávalók:
- 5 db kezeletlen/bio citrom
- 30 közepes gerezd fokhagyma
- 1 liter víz
Elkészítés:
- A citromot héjastól és a tisztított fokhagymát összeturmixoljuk.
- A vizet feltesszük főni
- Amikor gyöngyözve forr a víz, hozzátesszük a pépet.
- Az első buggyanásig főzzük.
- Így sűrűn üvegbe töltjük, és rostosan fogyasztjuk
- Műanyag szűrőn leszűrjük, és csak a szűrletet isszuk.
- Hűtőben tároljuk.
Adagolás:
Kúraszerűen 3 héten át reggelente 1 kupicával.
8 nap szünet után érdemes megismételni!
Lehóczki Laura
Életmódtanácsadó és terapeuta
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: