Sok gluténmentes lángos recepteet próbáltam már, de ez tényleg bejött. Finom és gusztusos is.
Hozzávalók
- 200 g rizsliszt
- 100 g kukoricaliszt, vagy gm zabpehelyliszt (zabpehelylisztet használtam)
- 100 g kukoricakeményítő
- 7 g szárított élesztő
- 10 g só
- 1 teáskanál cukor
- 30 g útifűmaghéj rost/liszt
- 430 ml langyos víz
- 2 evőkanál étolaj
- szükség szerint étolaj a sütéshez
Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk. Közben a 2 evőkanál olajat is beledolgozzuk a tésztába. Letakarva 40 percig pihentetjük. Kicsit megkel. Bucikat formálunk belőle, nekem 7 db lett. Majd olajos kézzel kilapogatjuk. Forró olajban kisütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: